Followers

Wednesday, 20 February 2013

Fuhhhh ! Legaaaaa

salam all .. ape khabar semua ? hope dlm keadaan sihat walaupon sekarang musim "orang demam" .. bg yg tak sihat, mudah2an cepat sembuh .. lamenye tinggalkan blog ni bersawang .. huhuhu

Fuhhhhh ! Lega rasanya bila semua program dah selesai .. walaupun mungkin tak sempurna dan byk kecacatan .. moga lepas ni dapat ambil pengajaran agar tak d ulangi d kemudian hari ..

Program apa yg aku buat ? program kecik je ..

1st program adalah "Malam Pengenalan Sekretariat Rukun Negara (SRN) Kuis" .. persatuan yang baru join tapi dah d taklifkan sebagai pengarah program tersebut. Alhamdulillah dengan kerjasama dan tunjuk ajar dari abang2 & kakak2 senior SRN, segala kerja menjadi lancar dan tersusun serta mendapat banyak penyertaan dari pelajar semester satu yang bakal memegang tampuk pimpinan selepas ni. Actually, aku ni da lame tak berpesatuan .. so banyak la yg lupa dari segi flow kerja =)

Program d mulakan dgn bacaan doa, beberapa lagu wajib stiap kali program SRN, ucapan Penasihat & Pengerusi SRN Kuis yang d iringi gimil serta tayangan multimedia utk memperkenalkan persatuan ini kepada umum. Tak ketinggalan persembahan utk menghiburkan hadirin pada mlm tu, yg turut d sertai oleh ahli SRN dr universiti lain (sangat menghargai kehadiran mereka). Sebagai penutup, semua yang hadir d jamu dgn sedikit mkn mlm. Harap semua berpuas hati, dan maafkan kekhilafan dan kekurangan diri.

* Gambar nanti d bawah .. huhuhu

2nd program adalah "Sihat Jasad, Sejahtera Minda" .. yang mana merupakan salah satu program dalam minggu Karnival Mahasiswa Islam 3 (KAMI 3), d anjurkan oleh Persatuan Sarjana Muda (PERSADA) Kuis. Program yang berlangsung pd hari Sabtu 16 Feb, d mana pada sebelah paginya ada aktiviti lumba kayak di tasik Kuis dan d sebelah petangnya aktiviti explorace atau d beri nama "Runningman D Kuis".

Nama Runningman D Kuis tu d guna pkai bukan lah sebab apa .. ianya utk menarik penyertaan dan game dalam explorace tersebut yg mana kebanyakkannya d ambil dari Runningman sendiri..huhuhu.

Oklah, sampai d sini saja .. nak sambung wat report & beberapa "kerja rumah" yang perlu d siapkan .. daaaa ..













7 comments:

  1. Replies
    1. hasil pertolongan AJK2 jugak .. thnx coz turut terlibat

      Delete
  2. hehe tertarik dgn runningman d kuis tu..huhu
    first time dtg sini...nice blog...do visit me too

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhu .. nama tu utk tarik perhatian je .. lg plak pd tarikh yg same .. byk prog blgsung so sgt ssh nk cari crowd .. thnx coz sudi singgah

      Delete